Три лесни стъпки за равносметка

В живота на всеки един човек идва момент за равносметка, когато е добре спре за момент и да види какво е постигнал до този момент, какво има още за постигане и как да го постигне. Убедена съм, че с тази равносметка никоя мечта няма да остане непостигната! Е, да започваме! 🙂

Подгответе се

Необходимо е да имате една определена подготовка и тя се състои във времето, което ще отделите. За ефективна равносметка е добре да имате поне час на разположение. Може би се страхувате, че отговорите няма да ви харесат. Няма място за страх. Има място единствено и само за промени, които ще променят живота ни към по-добро.

Погледнете истината в очите

Напишете на един лист това, което сте постигнали през изминалата година или месец или това, което не сте. Независимо дали непостигнатите неща са повече от тези, които сте постигнали, напишете ги. Важно е да бъдете честни със себе си, за да имате наистина реален напредък в личен план.

Изводът

След като сте направили горните две стъпки, време е за изводи. Доволни ли сте от това, което сте постигнали? Какво бихте подобрили? Поставете си цели,  с които да се усъвършенствате и след това ги раздробете на малки стъпки. Не позволявайте  на нищо да ви попречи, за да постигнете мечтите и желанията си!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *