Как да бъдем продуктивни с малко сън?

Всеки един от нас се е сблъсквал с недоспиването. Причините за него могат да бъдат много – дълга нощ с приятели, детето не иска да спи или просто искате свършите всичко, преди да си легнете. Каквато и да е причината за недоспиването, то вие трябва да бъдете свежи на работа. В тази статия ще разберете как да бъдете продуктивни с малко сън.

Медитация

Не става въпрос за медитация на постелка и други подобни неща.  Просто отидете на някое по-тихо място и оставете мозъка ви да си почине.  Поемайте си дълбоко въздух и след това издишвайте. По този начин ще можете да се отпуснете. Можете да си представите и че сте на някое любимо място.

Витамини и минерали 

Хапвайте повече плодове и зеленчуци. Те освобождават енергия и по този начин ще можете да бъдете и по-продуктивни. Не прекалявайте с кафето. Повече от 2 кафета на ден водят до обратния ефект. Ще усетите напрежение и един момент кофеинът ще спре да действа и пак ще ви се спи, но ще бъдете и много изнервени.

Общувайте

Можете да се чувствате изолирани и да не искате да говорите с никой, но общувайте. По този начин наистина ще можете да се освежите и да продължите работния ден.

Любима музика 

Защо да слушате любимата си музика само вкъщи? Можете да я слушате и на работното си място, като по този начин със сигурност ще се чувствате добре и работата ви ще върви леко.

Чувство за хумор 

Какво като не сте спали? Светът спира ли да се върти? Ами това означава, че вие не трябва да спирате да сте забавни. Погледнете на всяка ситуация с чувство за хумор и се радвайте на деня си!

Повече за безсънието можете да прочетете ТУК!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *