10 съвета за SEO писане – част първа

SEO писането е изкуство да се пишат текстове за различни уеб сайтове, които ще се класират добре в търсачките при търсене по определени ключови думи.

Този вид писане се оказва сравнително лесно и приятно занимание за хора, които имат известен опит в тази сфера. По този начин те могат да си докарат уеб трафик, без да се налага да влагат пари в реклами.

Но не всичко е свързано с класирането и трафика. Писането трябва да ангажира потребителите, да налага авторитет и да се достигне до продажба на продукти.

В следващите редове ще научите няколко съвета за SEO писане, което да ангажира потребителите, но и да се хареса на търсещите машини.

Направете проучване 

Преди да започнете да пишете оптимизиран текст, то трябва да знаете за кого ще пишете. Няма как да съставите съдържание, което да се хареса на читателите, ако не проучите таргет групата, за която искате да пишете. Поради тази причина трябва да направите проучване и това със сигурност ще даде резултати.

Заглавие 

Заглавието е важно и затова го обмислете добре. Ако то е привлекателно и предизвиква интерес в читателя, със сигурност читателят ще иска да прочете статията. Ефективната оптимизация заедно с хубаво заглавие върши чудеса.

Използване на цифри 

Ако искате посетителите да кликат на статиите ви и да ги четат, то използвайте цифри в заглавията. Проучванията показват, че човешкият мозък обича списъци и следователно подсъзнателно търси такива. Също така, списъците предполагат конкретна информация и добра четимост.

Изпитани формули за заглавия 

Някои от най-добрите грабващи заглавия са определени формули, които човек е преобразувал по някакъв начин. Затова спокойно можете да използвате стари заглавия за вашите статии.

Използване на подзаглавия

Вече сте грабнали читателя със заглавието, но как да го накарате да продължи да чете? Отговорът е с подзаглавия. Потребителите често търсят определена информация. Подзаглавията им помагат да я намеря и да разберат текста, но и го описват на търсачките и по този начин той се класира по-добре.

Подходящ шрифт 

Подходящият шрифт може да направи текста да се чета по-добре и да е по-интересен за потребителите. Поради тази причина копирайтърите обръщат толкова внимание на тези “козметични особености”, когато се изготвя рекламен текст.

Болд или курсив 

Смисловото подчертаване на дадена ключова фраза помага за по-добра четимост. Колкото по-лесно се възприема информацията от статията, толкова и повече хора ще я четат.

По дълги текстове 

По-дългите текстове определено се класират на по-предно място. Причината е, че те са определяни като по-полезни за потребителите и следователно се харесват и на търсачките.

Скъсете абзаците 

Дългите абзаци затормозяват потребителите и те спират да четат. За да постигнете успех, добре е да се придържате с по-кратки абзаци от по няколко изречения.

Не пренебрегвайте ключовите фрази

Класирането може да е по-трудно, ако сайтът е нов и използва конкурентни ключови думи. Поради тази причина е добре да използвате уместни ключови фрази. По този начин можете да намалите конкуренцията и да увеличите трафика и реализациите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *